Війна в Криму, всьо в диму

Ох, зараз би кулемет та ше й одну стрічку зарядити і як дати по "беркутах" і по Верховній Раді. Паралельно з кадрами в телебаченні стоїть картина штурму Білого дому в 1993 році в Москві, але там була трохи інша ситуація. Штурм в Москві став символом з одного боку розстрілу парламентаризму, а з іншого - пошуку демократії. Парламентаризму в Москві так і не створилося, як і демократії. Важливе інше. Важливе те, що зараз це дуже актуально.

Я дивився фільм про ситуацію в Москві і там розповідалося, шо і тих 10 танків, які були там могло не бути, бо "солдати копали картоплю", тому екіпажі складалися лише з офіцерів. Зараз ситуація в українській армії залишає бажати кращого. Хоча, з іншого боку цікаво, як зараз тим солдатам, які сидять зачиненими в казармах. Невже, їм не хочеться зараз бути з народом?! Невже серед 130 тисяч української армії не знайдеться декілька сміливців, які би стягнули декілька автоматів, осідлали декілька танків чи БТРів і виїхали в напрямку Києва?! Хто би їх зупиняв?! Внутрішні війська - безсилі, військова служба правопорядку не має достатньо потужностей. Якби вони могли зв'язати своїх командирів, відкрити склади пального, заправити бронетехніку і дістати боєприпаси, я думаю, вони б до Києва змогли б доїхати.

В Білій Церкві під Києвом є 72-га механізована бригада Сухопутніх військ, яка має в своєму розпорядженні танки, самохідні артилерійські установки тощо. Вони цілком в силі це зробити. Якщо зараз не врятувати цим боротьбу, то її вже важко буде відновити. Налагодження організованої структури спротиву, вивчення основ партизанської тактики, зокрема в частині створення вибухівки, мін тощо як ніколи потрібні зараз для вдалого розвитку боротьби.

Зараз, армія має бути з народом, оскільки міліція вже не з ним, а проти нього. Я вже писав в Фейсбуці, що зараз відставні військові, генералітет та офіцерство повинні почати планувати розвиток силового варіанту спротиву, зважаючи на теперішню обстановку. Якщо їм важливі лише їхні пенсії, то вони можуть нічого не робити, але якщо вони пам'ятають ті буремні 90-ті, коли становилися Збройні Сили, коли вони приймали присягу - вони долучаться до народу і організують їхні дії. Офіцери мають очолити загони самооборони, в підрозділах має бути дисципліна і субординація, має бути створений штаб та оперативний відділ, який би планував подальші дії протестуючих.

Революцій не буває безкровних, але ми зацікавлені в революції малою кров'ю. Без організованості спротиву, фіаско цілком реальне, оскільки противник більш організований. На його боці боєприпаси, склади, обмундирування, екіпіровка і засоби індивідуального захисту.

Пам'ятаються кадри, коли в 1991 році, коли Єльцин був лідером російського народу і розвалював Союз, то 10 танків перейшли на його бік. З цього почалася перемога і розвал СРСР. Чого і нам бажаю: розвалити УРСР в її лігві - Верховній Раді. 

Коментарі

comments powered by HyperComments