Петарда під тапком

Ну як би мені хто і як не доводив доцільність тих справ, я не розумію, для чого захопили Львівську ОДА. З одного боку можна сказати, що ми цим дали стимул по інших регіонах і пішла ця "вибухова хвиля". Але з іншого, ми бачимо паралізування роботи області, бо по суті прямо ламається вертикаль і структура, в якій працювали 20 років.

Давайте почнемо дивитися в корінь конфлікту. Хто є основним "джерелом зла" і представником Януковича в ЛОДА? Відповідь: голова ЛОДА Олег Сало. Тут я погоджуюся: так, він винен. Окей, він написав заяву про відставку. Для чого паралізувати роботу всієї адміністрації? Наскільки я знаю, в ЛОДА всі заступники, директори департаментів та працівники ті, хто працювали там більше 2-3 років. Сало, коли вступив на посаду, не привів з собою практично ніякої команди: він працював з тими, хто є. Тим більше, йому не дали зробити тих "злочинних дій" хоча б тому, що він там з 31 жовтня.

Та й взагалі, для чого робити якісь дії у Львові, коли більшість населення та влади (включно з правоохоронними органами) прямо підтримують протестувальників. Ну якщо і не до кінця підтримують, то хоча б не перешкоджають.

Це добре, що обласну раду ще не розбомбили, бо вони мають прийняти бюджет і хоча б вони мають контролювати надходження коштів в область. Бо якщо кошти не будуть надходити за призначенням, то область повністю буде паралізованою.

Я бачу це, як свавілля праворадикальних угруповань, бо людей не допускають на робочі місця, зарплати вони не отримають, а в них теж є родини і діти. Бо яка в цьому кінцева мета? Що цим хотіли домогтися? Не було де збиратися, щоб влаштувати штаб? Та будь-яка установа (університет, академія тощо) надали би приміщення для розміщення штабу та ведення роботи.

Тепер вони домоглися цього, а що далі? Це було тільки для тих, хто не хоче або не може їхати до Києва, але хоче "воювати" і типу робити щось на місці. Побудували барикади. Проти кого? Хто зараз полізе відбвати ЛОДА, якщо всі військові частини і підрозділи блокують. Ну випустили пар. А далі що? Чи може є якісь чіткі кроки? Чи є якесь налагодження координації того, що має відбуватися у Львові?

Є багато запитань і ще менше є відповідей. Воля народу наразі є стихійною і бачимо реальне втілення положення про "владу народу", тому, як постелиш, так і поспиш. Валити завжди ліпше, ніж будувати. Те, що було набудовано, те і розвалили. Але будувати все одно треба, але як і що?       

Коментарі

comments powered by HyperComments