В чьом сіла, брат?

Може і не варто починати свій блог з таких "гостросоціальних" тем, але, як вдало підмітив один мій знайомий: "В нас кожного дня народжується дуже багато ідей і крутиться багато думок, але ми забуваємо їх записувати". А я додам, що скоро записувати не буде кому. І це не від того, що нас, українців чи львів'ян у Львові стане менше. Справа в ліберальному сприйнятті людьми тих усталених положень у суспільстві, які завжди були ознакою доброго тону і культури. Парубки перестануть запрошувати панянок на філіжанку кави (приклад умовний:-), перестануть побутувати розмови про культуру, перестануть читатися вірші, не буде з ким поговорити про історію чи політику.

Я є людиною ліберальних поглядів, але не в тому розумінні, що схвалюю всі вчинки тих громадян, яких бачу кожного дня на вулиці, а в тому розумінні, що не дивуюся тому, що відбувається. Мова йде про те, що в останній тиждень у Львові побільшало дівчаток, які ходять за ручку, цілуються одна з одною чи дівчат, які косять і образом і одягом під осіб чоловічої статі. Можливо, це просто мені так щастить, а може це дійсно є глобальною світовою проблемою, яка потихеньку "долазить" і до наших кордонів. Ми можемо між собою довго сперечатися чи добре це чи ні, але факт "на лице" — таких людей (чи то пак пар) все більше.

Але давайте проаналізуємо чому в суспільстві тепер наявні тенденції до збільшення таких випадків? Що спонукає дівчат "повертати багнети на своїх"? З одного боку ми можемо констатувати, що дівчата воїстину краще розуміють те, що інша дівчина хоче, та й її партнерці вільніше спілкуватися з рівною їй за мисленням і статтю. Але про що це свідчить? Це свідчить про те, що нормальні хлопці, які могли б з невеликою часткою романтики і інтелекту просто повгоджати дівчині, розпитати що її турбує, як вона ставиться до творів Ніцше чи філософських праць Канта (хоч може вона і не знає хто це такі). Кожна середньостатистична дівчина набагато інтелектуальніша, ніж середньостатистичний хлопець, тому і потреби в неї відповідні. Якщо вона не знаходить симпатій серед хлопців, або знаходить, але він не може просто завести її на каву і віддати їй кавалок свого внутрішнього тепла, то вона обирає безпрограшний варіант - собі подібну особу.

В цьому вбачається не стільки вина дівчат, на мою думку, скільки хлопців, оскільки більшість "пацанів" витрачають свій час на непотрібні речі, а коли годинник "стукне" 25, то він стихійно почне шукати людину, з якою він "звів би гніздечко". Але що зводити, якщо не вміє.

Ми втратили мистецтво флірту, мистецтво живого спілкування, яке єднало ці дві прекрасні статі, яке давало поштовх до розвитку стосунків. В цьому є криза і в цьому спасіння, бо кожен порядний мужик крім фізіологічних речей мусить мати, що сказати.

Дівчата, жінки тому і стають сильнішими, тому, що ми стаємо слабшими. Ми (говорю в загальному - авт.) перестали бути стіною для них, тому не рідко, вони стають стіною для нас. Але, зрештою, самоплин і доля розставлять все на свої місця, а нам залишається задуматися над цим і починати з себе.

Коментарі

comments powered by HyperComments