Топтання на межі

Початок "блогування" в Мережі виявився плідним, почав говорити на особисті теми з людьми, які довго не давалися чути. Тому, вчора мені задали питання: "Чи існує дружба між хлопцем і дівчиною і якщо так, то де межа між дружбою та стосунками?". Це питання входить до списку одвічних, але пошук якоїсь адекватної позиції та відповіді змусив реально над цим задуматися. Дописи на такі теми перетворюють мій блог в посібник з підліткової психології, але якщо проблеми стоять так гостро, і якщо це когось турбує, то чому б не відповісти.

Дружба між хлопцем і дівчиною існує і це факт, причому незаперечний, але який має дуже і дуже багато підводних каменів, які вигулькують тоді, коли ця дружба набуває більших масштабів: коли ви починаєте більше довіряти одне одному, ви думаєте в одному напрямку і доходите до однакових висновків, проводите більше часу разом. Якщо задуматися, то в цих ознаках ми можемо впізнати стартовий період стосунків, але ці ознаки притаманні також і дружбі, а головно, міцній дружбі. І це стосується тих хлопців чи тих дівчат, які не знаходять собі того товариства своєї статі, яке може сприйняти його чи її таким чи такою, якими вони є насправді, в тому числі і сприйняти їхні думки і почуття. Завжди і всюди нам потрібні ті люди, які б слухали нас і це є однією з функцій дружби, і звичайно ж, проблемою, тому що знайти співрозмовника, якому можна довіряти особисту інформацію дуже важко, але реально. Нам приємно, коли співпереживають наші проблеми, шукають разом з нами шляхи їхнього вирішення, показуючи, що ми і наші проблеми небайдужі іншому учаснику дружніх відносин. Коли нам легко з такою людиною, коли ми можемо покластися на неї чи на нього в будь-якій справі, ми рано чи пізно задумуємося, а чи не варто перейти цю межу між дружбою і стосунками, бо ж так багато спільного і так багато розуміння. 

Такі випадки не піддаються якимось теоріям чи гіпотезам, тому що кожен випадок індивідуальний і особливий, але в загальному, можна дійти до висновку, що в кожного межа між дружбою і стосунками залежить від масштабу дружби, бо хочемо ми цього чи ні, але задумуємося чи не зв'язати кавалок нашого життя з людиною, яка завжди надійно прикриває твій тил або вислухає. Можливо не одразу настає така думка, але в голові крутиться багато думок, які спонукають до різних дій, тому це не виключення. Ми хочемо мати гарантію, що ця людина, які біля нас, буде і надалі і якщо вона вже пішла на таку віддану і широкомасштабну дружбу, то здатна і на щось більше. Крім того, хлопець чи дівчина, які мають міцну дружбу не можуть не подобатися одне одному, бо що таке "подобатися" — це не викликати відразу. Тому, учасники дружби мусять подобатися одне одному по замовчуванню, бо від цього залежить комфорт спілкування. 

Інше питання, це коли є якийсь взаємозобов'язуючий фактор учасників дружби, до прикладу коли кожен з учасників вже має стосунки з іншою людиною, тоді це чіткіше окреслює межу дружби, бо є хтось, хто стримує вуздечки тачанки, яка мчить вперед на шаленій швидкості. 

Якщо ж дивитися з іншого боку, тобто з погляду "перейденої межі", то хороші стосунки якраз розвиваються з міцної дружби, бо "залито хороший фундамент" і закохані знають одне одного, як облуплені і це сприяє подальшому співжиттю і глибшому пізнанню одне одного з ще досі невідомих боків. Єдине, що можна сказати напевно, то це те, що я про це все пишу в ідеалі, але на практиці все виходить набагато гірше. З кожним днем все менше хлопців, які готові просто вислухати дівчину, порадити їй щось, не "вимагаючи" нічого взамін. Так само меншає і дівчат, які просто розповідають про свої біди подругам і все це сходиться на тому, що всі мужики відверті козли. Хоча є ще і третя сторона медалі — це дружба між хлопцем і дівчиною, якої якщо навіть і немає, то це все одно позитивна річ, бо мета цього явища вища — поєднати їх, тому на мою думку, міцна дружба мала би стати невід'ємною частиною нормальних середньостатистичних стосунків, а не допускати прикладів початку стосунків в барі чи в клубі просто тому, що хтось звернув на тебе увагу чи запропонував познайомитися.  

Все ж, дружба між хлопцем і дівчиною є, але вона може зникнути так само миттєво, як і розпочатися, але може і трансформуватися в хороші і цікаві стосунки, або назавжди тим самим, віддалити колись близьких друзів, які до останнього не допускали руйнування власних принципів стосунками і просто боячись чи не бачачи майбутнього.  

Коментарі

comments powered by HyperComments